Суббота, 20.04.2024, 09:42
Стахановский учебный комплекс
ЛНУ имени Тараса Шевченко
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Форма входа
Наш опрос
Зачем вы учитесь в СПК
Всего ответов: 14
Статистика




Луганский Портал Топ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » Кабмін пропонує узаконити зовнішнє тестування
15:52
Кабмін пропонує узаконити зовнішнє тестування
У Верховній Раді був зареєстрований законопроект, яким пропонується узаконити процедуру зовнішнього незалежного оцінювання знань. Раніше ця процедура впроваджувалася тільки директивами Міністерства освіти і науки. Зокрема, одне з положень документа припускає введення кримінальної відповідальності за порушення конфіденційності інформації про тести для випускників загальноосвітніх шкіл. 

Рішення про внесення на розгляд Верховною Радою законопроекту №3675 "Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішнього незалежного оцінювання знань" було прийняте 28 січня на засіданні Кабінету міністрів. Згідно документу, в закони "Про освіту", "Про загальну середню освіту" та "Про вищу освіту" пропонується включити положення про зовнішнє незалежне оцінювання знань. 

Як повідомив один з ініціаторів розробки даного законопроекту, голова парламентського комітету з питань науки і освіти Владимир Полохало (БЮТ), необхідність внесення змін виникла у зв'язку з відсутністю законодавчої бази для проведення зовнішнього оцінювання знань. "Процедура зовнішнього тестування вводилася директивами Міністерства освіти і науки, а це неправильно, оскільки політику України в галузі освіти повинна визначати Верховна Рада", - відзначив пан Полохало. 

За його словами, в підсумковому проекті закону планується зобов'язати ВНЗ незалежно від форми власності приймати абітурієнтів на конкурсній основі, а також регламентувати правові відносини в галузі зовнішнього оцінювання знань. Зокрема, одним з положень передбачається введення кримінальної відповідальності за порушення конфіденційності інформації про тести для випускників загальноосвітніх шкіл. 

Представники ВНЗ погоджуються з необхідністю узаконити зовнішнє оцінювання знань. "Від цього зменшиться бюрократизація в нашій освіті", - вважає ректор Київського міжнародного університету Хачатур Хачатурян. Тим часом ректор Одеської юридичної академії, народний депутат Сергій Ківалов (Партія регіонів) вважає зовнішнє тестування хорошим методом організації конкурсу для абітурієнтів, що вступають до ВНЗ на бюджетну форму навчання. "Проте є студенти контрактної форми, і їх конституційні права зовнішнє тестування порушує", - заявив пан Ківалов. На його думку, студент, що прийшов навчатися за контрактом, платить гроші, щоб отримати "освітні послуги", і введення конкурсу позбавляє його можливості вільно ці послуги отримати. 

Нагадаємо, в даний час під час вступу до ВНЗ на контрактній основі абітурієнт оплачує освітні послуги вже після проходження процедури зовнішнього тестування.




http://www.osvita.org.ua/news/41936.html
Просмотров: 499 | Добавил: aip | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Стахановский учебный комплекс © 2024
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта
Календарь
Информер праздники сегодня
Погода
Курсы валют