Суббота, 20.04.2024, 08:51
Стахановский учебный комплекс
ЛНУ имени Тараса Шевченко
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Форма входа
Наш опрос
Зачем вы учитесь в СПК
Всего ответов: 14
Статистика




Луганский Портал Топ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2009 » Октябрь » 5 » Министерство образования и науки Украины направило письмо руководителям высших учебных заведений относительно абитуриентов-льготников
19:34
Министерство образования и науки Украины направило письмо руководителям высших учебных заведений относительно абитуриентов-льготников
МОН направило письмо руководителям высших учебных заведений I-ІV уровней аккредитации относительно льгот при поступлении в высшие учебные заведения лиц, которым Законом Украины "О повышении престижности шахтерского труда" предоставляется такое право. 

"До Міністерства освіти і науки надходять численні звернення від керівників вищих навчальних закладів щодо визначення порядку застосування окремих положень Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" (надалі Закон), зокрема, у частині вступу до вищих навчальних закладів осіб, яким зазначеним законом передбачено пільги. 

У зв’язку з цим, Міністерство освіти і науки роз’яснює, що відповідно до статті 5 Закону право на зарахування до вищих навчальних закладів на місця державного замовлення поза конкурсом мають шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш як три роки, діти, батьки яких мають стаж підземної роботи не менш як 15 років, діти шахтарів, які загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, шахтарів-інвалідів І та ІІ групи. 

Зазначені вище особи після закінчення навчання працевлаштовуються на основі тристороннього договору, форму та порядок укладання якого розроблено Міністерством освіти і науки і після погодження із заінтересованими міністерствами та відомствами буде затверджено Кабінетом Міністрів України. 

Законодавством України, зокрема, законами України "Про громадянство", "Про охорону дитинства" визначено, що дитина – це особа, віком до 18 років. 

Шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш як три роки, діти, батьки яких мають стаж підземної роботи не менш як 15 років для підтвердження цього стажу при вступі до вищого навчального закладу подають до Приймальної комісії довідку відділу кадрів підприємства (шахтоуправління), у якому зберігаються трудові книжки працівників, що виконують видобувні, шахтобудівні роботи, зазначені у статті 1 Закону. 

Довідка видається на запит вступника, батьків вступника або осіб, що їх замінюють за підписами керівника відділу та керівника підприємства (шахтоуправління) і завіряється відповідною печаткою. 

Міністр І.О.Вакарчук"



http://www.osvita.org.ua
Просмотров: 562 | Добавил: aip | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Стахановский учебный комплекс © 2024
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
Календарь
Информер праздники сегодня
Погода
Курсы валют