Вторник, 16.04.2024, 18:30
Стахановский учебный комплекс
ЛНУ имени Тараса Шевченко
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Форма входа
Наш опрос
Зачем вы учитесь в СПК
Всего ответов: 14
Статистика




Луганский Портал Топ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2009 » Октябрь » 5 » У ВНЗ зменшать кількість відмінників
15:54
У ВНЗ зменшать кількість відмінників
ВНЗ, в яких кількість студентів, що одержують стипендію, перевищує 70% загальної кількості бюджетників, чекають серйозні перевірки. Міністерство освіти запідозрило їх в корупції. "Ми перевіримо ВНЗ з найбільшою кількістю стипендіатів. Адже якщо в університеті більше 90% студентів отримують стипендію, виникають підозри в корупції під час сесії. Ми проведемо свою контрольну роботу у ВНЗ і після цього порівняємо оцінки", - говорить директор департаменту вищої освіти Ярослав Болюбаш. Таким нехитрим способом чиновники зможуть заощадити гроші, які йдуть на виплати студентам. 

Поки що в необхідний ліміт - 70% стипендіатів - вписалися лише 32 ВНЗ з 137-ми, говорять в міністерстві. Очолює список Азовський регіональний інститут управління Запорізького національного технічного університету. Тут 57 "бюджетників", і всі вони отримують стипендію. На другому місці - Славутичський навчальний центр Чернігівського державного інституту економіки і управління (з 43 студентів стипендію отримують 41), "бронзовий призер" - Кримський інститут Київського національного економічного університету (з 424 студентів 390 - стипендіати). 

Андрій Черних, координатор громадської ініціативи "Студентський захист", підозрює, що перевірки Міністерства освіти викликані скороченням фінансування ВНЗ, і все це призведе до того, що студентам штучно занижуватимуть оцінки. 

"ВНЗ не хочуть зайвих перевірок. Їм простіше занизити нам оцінки, ніж терпіти міністерські комісії", - говорить студентка Катерина Смалько. "У нас вже почалися перевірки. Їх проводять на тих предметах, які ми здаватимемо на літній сесії. Нам говорять, що на іспиті ми не зможемо отримати оцінку вище, ніж отримали на такій перевірці", - повідомив студент з Луганська Анатолій. Про заниження балів неофіційно говорять і викладачі. 

"Цього року нам сказали, що кількість стипендіатів треба скоротити через недофінансування, - відзначив викладач Херсонського національного технічного університету. - Про це знають і самі студенти. Тому вони прискіпуються до кожної виставленої оцінки". Керівництво ВНЗ інформацію заперечує. "У нас всі викладачі ставлять оцінки чесно. Тому перевірки нас не хвилюють", - сказав ректор університету Юрій Бардачев.



http://www.osvita.org.ua/
Просмотров: 559 | Добавил: aip | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Стахановский учебный комплекс © 2024
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
Календарь
Информер праздники сегодня
Погода
Курсы валют